Groep 1-2c

Welkom bij de Triangels, groep 1-2C. 

 

In onze kleutergroep werken wij, juf Marjan en juf Naomi, via thema’s aan de ontwikkeling van de leerlingen. Zo werkten wij dit jaar bijvoorbeeld al aan het thema vriendschap. Bij dit thema lazen wij onder andere het boek 'Raad een hoeveel ik van je hou'  en verhalen van 'Jip en Janneke'. Naar aanleiding van deze verhalen hebben wij in de klas geknutseld, getekend en geverfd. Deze activiteiten zijn onder andere goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek. Ook maakten wij een ijskraam om het verhaal van Jip en Janneke verkopen ijs na te spelen.
Rollenspel draagt bij aan ontwikkeling van communicatie en in dit geval ook bijvoorbeeld de rekenontwikkeling (de juiste hoeveelheid betalen voor de ijsjes). We hebben de letter J van Jip en Janneke geleerd en leerden ook liedjes en versjes zingen.

Het spelen van het Jip en Janneke memoriespel vonden we ook leuk om te doen, daarbij leerden wij ons te concentreren en goed onthouden waar de plaatjes lagen. En natuurlijk praatten wij in de kring met elkaar over vriendschap. Wij leerden hoe wij met elkaar omgaan in de klas en hoe je een probleempje op kunt lossen.

 

Met het lieveheersbeestje leerden we tellen met de stippen op zijn rug. En we leerden welke cijfers bij het aantal hoorden. We leerden nog veel meer leuke en belangrijke dingen.

Op dit moment werken wij aan het thema feestdagen.