Groep 1-2c

Welkom bij de Triangels, groep 1-2C. 

 

In onze kleutergroep werken wij, juf Miranda en juf Naomi, via thema’s aan de ontwikkeling. Zo werkten wij dit jaar bijvoorbeeld al aan het thema vriendschap. Bij dit thema lazen wij onder andere het boek 'Raad een hoeveel ik van je hou'  en lazen wij verhalen van 'Jip en Janneke'. Naar aanleiding van deze verhalen hebben wij in de klas geknutseld, getekend en geverfd. Deze activiteiten zijn goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek. Ook maakten wij een ijskraam. De leerlingen speelden een verhaal van Jip en Janneke na. Jip en Janneke kochten ijsjes. In een dergelijk rollenspel draagt bij aan ontwikkeling van communicatie, de rekenontwikkeling (juiste hoeveelheid betalen voor de ijsjes). We hebben de letter J van Jip en Janneke geleerd en leerden ook liedjes en versjes zingen.

Het spelen van het Jip en Janneke memoriespel vonden we ook leuk om te doen, daarbij leerden wij ons te concentreren en goed onthouden waar de plaatjes lagen. En natuurlijk praatten wij in de kring met elkaar over vriendschap. Wij leerden hoe wij met elkaar omgaan in de klas en hoe je een probleempje op kunt lossen.

 

Met het lieveheersbeestje leerden we tellen met de stippen op zijn rug. En we leerden welke cijfers bij het aantal hoorden. We leerden nog veel meer leuke en belangrijke dingen.

Nu gaan we werken aan het thema De herfst. We zijn benieuw wat we binnen dat thema weer gaan doen en leren.