Welkom bij de Didgeridoos, groep 6

Ik ben Samira en sta vijf dagen per week in groep 6. De klas bestaat uit 26 leerlingen, die stuk voor stuk heel hard hun best doen om veel te leren. Ik besteed veel aandacht aan sociaal-emotionele ontwikkeling. Centraal hierbij staan de ‘gouden regels van groep 6’, die wij aan het begin van het schooljaar gezamenlijk opgesteld hebben. De kinderen leren complimenten te geven en te ontvangen. Ook leren ze elkaar aan te spreken op gedrag en leren ze hoe ze zelfstandig conflicten op kunnen lossen. Het uitgangspunt van elke dag is een goede sfeer in de klas, waardoor leerlingen zich veilig en prettig voelen om te leren.

In de periode van de herfstvakantie tot de kerstvakantie staan bij rekenen de tafels van 1 t/m 10 centraal. Met de tafels leren we grote keersommen en grote deelsommen uitrekenen. Ook gaan we hard aan de slag met het klokkijken. Hoe veel uren heeft een dag, hoe veel minuten heeft een uur, hoe laat is het nu, hoe laat is het over twee uur? Op al die vragen leren de kinderen het antwoord.

Naast rekenen besteden wij dagelijks veel aandacht aan technisch lezen en begrijpend lezen.

Er breekt een leuke en drukke tijd aan… Sinterklaas staat voor de deur en daarna volgt Kerst. Een hele gezellig periode waarin we veel plezier gaan maken met elkaar!