Welkom bij de Didgeridoos, groep 6

Mijn naam is juf Samira en ik werk vijf dagen per week in groep 6. De klas bestaat uit 26 leerlingen, die allemaal heel hard hun best doen om veel te leren. Wij besteden veel aandacht aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerlingen. Centraal hierbij staan de ‘gouden regels van groep 6’, die wij aan het begin van het schooljaar gezamenlijk opgesteld hebben. De leerlingen leren complimenten te geven en te ontvangen. Ook leren ze elkaar aan te spreken op gedrag en leren ze hoe ze zelfstandig conflicten op kunnen lossen. Het uitgangspunt van elke dag is een goede sfeer in de klas, waardoor leerlingen zich veilig en prettig voelen om te leren.

Onlangs schreven wij bij taal allemaal een spannend verhaal. Wij moesten correcte zinnen maken en een verhaal met spannende woorden vormen.
Alle leerlingen mochten hun verhaal op de allerspannendste manier voorlezen aan de klas. Zo ontdekten wij dat er een heleboel leerlingen creatief schrijftalent hebben in deze klas!
Op woensdag 16 januari hadden wij onze eerste instrumentale muziekles bij Trias. Wij moesten weer even wennen aan de instrumenten, maar al snel hadden wij de smaak te pakken en klonken de mooiste melodieën uit de lokalen. De muziekdocenten waren erg trots op ons.