Luizen

Onze school heeft een luizenprotocol:
Na elke vakantie worden de leerlingen op luizen gecontroleerd. De ouders/verzorgers van de leerlingen waar luizen en/of neten worden aangetroffen krijgen een brief waarin vermeld wordt hoe de luizen bestreden kunnen worden. Ouders zijn verantwoordelijk voor de behandeling om ervoor te zorgen dat de leerling snel luizen en neten vrij is. Op school wordt dit extra gecontroleerd.
Het allerbelangrijkste bij luizen en neten is KAMMEN met een luizenkam. Doe dit elke avond voor het slapen gaan. Naast het kammen kan ook gebruik gemaakt worden van een luizenmiddel. Het luizenmiddel doodt luizen, niet de neten. Het is niet nodig om dure shampoos aan te schaffen. Kammen is het allerbelangrijkste! Maak voor het kammen de haren goed nat en gebruik eventueel een cremespoeling, dat zorgt ervoor dat het kammen makkelijker gaat. Kam elke dag gedurende 14 dagen.

Samen zorgen wij ervoor dat de school luizenvrij is.